افغانستان که در دهههای اخیر از جنگ بیشترین صدمه را دیده است، اکنون با ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکند اما با توجه به کمبودهای در کشور، بسیاری نسبت به بحران انسانی هشدار میدهند.
افغانستان کشوری با جمعیت کمی بیش از 30 میلیونی است که بیشتر مردم آن زیر خط فقر زندگی میکند، این روزها نیز با ویروس کرونا دستوپنجه نرم میکند؛ اما پرسش اینجاست که کشوری با چنین آمار فقر و کمبود امکانات پزشکی و تشخیصی آیا واقعا آماده مبارزه با کرونا است؟
در چنین وضعیتی، نهادهای مهم بهداشتی از جمله بهداشت جهانی پیشبینی میکنند که اگر توجه جدی به افغانستان نشود، بیش از 600 هزار شهروند این کشور بدلایل مختلف از جمله کمبود امکانات پزشکی و تشخیصی ویروس جان خود را از دست خواهند.
از سوی دیگر، وزیر بهداشت/صحت افغانستان در گشایش لابراتور تشخیص کرونا در ولایت ننگرهار نسبت به افزایش آمار مبتلایان به این ویروس در این کشور هشدار داد و از کمبود بودجه برای مقابله با آن شکایت کرد.
بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی نهادهای بهداشتی تاکنون در افغانستان بیش از ۱۴۴نفر به کرونا مبتلا شدهاند.
وزارت صحت افغانستان اعلام کرد، در بیش از 13 ولایت افغانستان موارد مثبت کرونا ثبت شده است که در رده نخست ولایت هرات و به دنبال آن کابل، فراه و نیمروز در مقامهای دوم، سوم و چهارم قرار دارند.
با افزایش ویروس کرونا، دولت افغانستان در کابل به مدت سه هفته قرنطین اعلام نموده که تمام ادارات دولتی خارج از نهادهای امنیتی تعطیل میباشند. دولت کابل این اقدام را پس از آن روی دست گرفت که آمار ویروس کووید-19 در مرکز کشور افزایش یافت.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/15149
تگ ها: